“Parsley, sage, rosemary and thyme” (uit: Scarborough Fair, Simon & Garfunkel)

Binnen het buurtinitiatief ‘Klimaatstraat’ hebben we met de steun van de stad en met de inzet van een heleboel buren een grote buurtmoestuin gerealiseerd op het pleintje naast WZC Remy. De tuin is 300 m² groot en we kweken er talrijke groenten en kruiden: bloemkool, savooikool, prei, tomaten, aardbeien, erwten, bonen, paprika, verschillende slasoorten, wortelen, peterselie, salie, rozemarijn, tijm, basilicum, …

Het is een lust voor het oog en hopelijk ook voor de maag. De buurtmoestuin leert ons duurzaam omgaan met voedsel en met onze omgeving. We werken er graag samen aan om zo elkaar te ontmoeten en beter te leren kennen.  We zetten ook een duurzame samenwerking op met het dienstencentrum Remy en betrekken de inwoners van het woonzorgcentrum en de kinderen van de kinderopvang.

Met de afsprakennota wensen we enkele richtlijnen af te spreken voor een goed en eerlijk beheer van onze buurtmoestuin.

CategoriesNiet gecategoriseerd