Voordelige samenaankoop planten en bomen

Jouw tuin, groot of klein, kan een verschil maken voor natuur en klimaat. Maak van je tuin een fijne plek voor vogels, bijen en vlinders, en geniet zelf van de bloesems, het fruit en de schaduw. Regionaal landschap Dijleland kiest voor streekeigen plantsoorten, gemengde pakketten en hoogstam(fruit)bomen voor hun ecologische meerwaarde.

Bestel via ‘Behaag je tuin’ streekeigen groen aan voordelige prijzen. “Met de Groendienst van stad Leuven werken we graag mee aan deze samenaankoop want samen maken we zo de stad nog groener voor elke Leuvenaar”, zo zegt schepen van Openbaar Groen Lalynn Wadera. Voor deze samenaankoop selecteerde een team van gespecialiseerde bomenkenners inheemse hagen, heggen, houtkanten en hoogstam(fruit)bomen.

Leuvenaars kunnen profiteren van een voordelige prijs voor plantgoed. 

Sinds dit jaar zit er ook een kleine gemengde haag in het aanbod, ideaal voor kleinere stadstuinen. Je kan er van op aan dat het voor deze samenaankoop geselecteerde plantgoed gedijt in Leuvense grond en dat de bomen en struiken die je bestelt de biodiversiteit van je tuin zullen versterken. 

Meer info: www.leuven.be/behaagjetuin. Bestel voor 15 oktober 2021. Je aankoop afhalen kan op zaterdag 4 december in het magazijn van de dienst Groenbeheer van stad Leuven (Willem Coosemansstraat 155, Kessel-Lo). 

CategoriesGroen