Klimaatstraat Frederik Lintsstraat wordt ondersteund door ZERO Emission Solutions BV, een organisatie uit Aalst.

Op maandag 17 februari vergaderden wij met een achttal buren om deze samenwerking in een scenario te gieten. Belangrijkste aandachtspunt was uiteraard de energiehuishouding in onze woningen. Een uitgebreid verslag van dit overlegt volgt , maar intussen toch onderstaande informatie die geïnteresseerde buren kan helpen om initiatief te nemen.

Tijdens de bijeenkomst vorige week maandag werd al verwezen naar de groepsaankopen rond duurzame en klimaatvriendelijke energie die de provincie Vlaams-Brabant opzet. Dit jaar lopen nog tot 31 maart groepsaankopen voor dakisolatie, muurisolatie, isolerende ramen, zonnepanelen en warmtepompen (hiervoor geeft de website geen einddatum).

Contactpunten voor deze groepsaankopen zijn :

Klimaatpunt (ex-Pajopower vzw): Bart Rogiers, tel. 0468 19 07 74

3Wplus: Katrien Vervloet en Ine Renson, tel. 02 451 53 85

IGO: Kristof De Cupere, tel. 016 35 29 71 of 0496 25 85 13 

De Kringwinkel Hageland: Klaas Winter, tel. 016 82 45 55 of 0474 91 02 74

Deze groepsaankopen zijn een uitvloeisel van de groepsaankopen die Bruno Moens destijds vanuit provinciaal natuurcentrum De Paddenbroek in Gooik opzette voor een toenemend aantal gemeenten in het Pajottenland. Bruno besteedde daarbij bijzonder veel aandacht aan het selecteren van lokale leveranciers en aannemers met extra aandacht voor ecologische materialen. Als dat voor de provinciale is doorgetrokken voor de rest van de provincie, heb je daar behoorlijke zekerheid over de kwaliteit van het geleverde materiaal en werk.

Wij proberen om zo snel mogelijk een infomoment op te zetten en zo de buurt mee in de provinciale groepsaankoop te schuiven?

Voor gratis aan huis advies rond duurzaam bouwen en renoveren kunnen inwoners van Leuven via het energieloket en de energieconsulent van de stad terecht.   

Deze info werd ons bezorgd door

Dirk Knapen

Sustainable Energy Consultant 
Zero Emission Solutions bv
Moorselbaan 391 – 9300 Aalst
M 0475 86 01 64 – T 053 41 66 66

BTW-nummer : BE 0817 805 218

www.zeroemissionsolutions.com

CategoriesNiet gecategoriseerd