G

Getuigenissen over de bakfiets

Beter dan overvolle fietstassen – Katrien en zoon

Na alweer eens naar huis gesukkeld te zijn met overvolle fietstassen, besloot ik werk te maken van mijn inschrijving op de bakfiets. Ik registreerde me, kreeg een korte uitleg van Steven, en testte vorige zaterdag de bakfiets voor de eerste keer uit. De jongste zoon was even enthousiast als ik; hij ging met veel plezier mee winkelen. En dat het een succes was! Ik fietste vlotjes terug naar huis met een bak volgeladen met boodschappen én fiets. Voor herhaling vatbaar! 

Ook boodschappen voor de buurvrouw – Katleen

Sinds de lockdown doe ik boodschappen voor onze overbuurvrouw van in de 80. Zij komt het huis liever niet uit in deze coronatijd. Dat aanbod had ik anders ook gedaan, maar onze buurthulpactie gaf toch een extra duwtje. Het fietsen met een e-bakfiets was ik al gewoon, want we hebben met het gezin al een tijdje zo’n fiets. Nu komt het voor dat we met twee e-bikes naar de Colruyt fietsen, leuk!

Boodschappen, ook voor de buurvrouw

Zoeven langs de vaart – Hilde

Corona heeft ook zo zijn voordelen. De straten zijn leeg, dus kan je met de bakfiets eens goed doorsjeezen. Heerlijk, zo langs de vaart naar de plantjeswinkel. Aanschuiven, dat wel, maar ook veel jaloerse blikken als je met zo’n mooi voertuig langskomt! En toch ook echt wel een goed gevoel om een grote zak plantaarde, aardbeien en zoveel delicate plantjes kan vervoeren zonder dat een auto erbij te pas komt.

Plantjes in de kleuren van Leuven

Voor in de boekskes, zo mooi!

Een plezier om te gaan winkelen – Luk

Echt handig onze bakfiets. Je rijd er moeiteloos en vlot mee van deur tot deur. Zelfs volgeladen lijkt het alsof hellingen waterpas liggen dankzij de trefzekere ondersteuning van de elektromotor. Geen gedoe om parking te vinden en lossen doe je gewoon aan je voordeur. Reserveren is eenvoudig en gaat snel. Zeker eens proberen zou ik zeggen!

Een plezier om te gaan winkelen!

Zoveel leuker om de rit naar crèche en school te doen – Lien

De meisjes genieten zichtbaar van hun tweede ritje met de bakfiets. Na die try out naar het kasteelpark , was het nu for real naar crèche en school. Heel wat ontspannender, vindt ook de mama.

Fijn als projecten samenkomen – Hilde

Met de bakfiets naar de winkel om mini-serres te kopen voor plantjes die je van de buurvrouw hebt gekregen in Coronatijd en waarmee je al wat ervaring wil opdoen tegen dat de buurtmoestuin er komt. Fijn als alles zo met alles te maken heeft.

Doe jij ook mee met de bakfiets? Mail bakfiets@klimaatstraat.be

Elke buur mag de fiets drie keer per jaar gebruiken. Dat kost dan 5 euro per keer plus 1 euro per uur. Wie lid wordt van de deelgroep, mag de fiets zo vaak gebruiken als hij wil. Instapkost is 40 euro per jaar en eenmalig 25 euro waarborg. Ritkost is dan 1 euro per uur, 3 euro voor een dagdeel of 5 euro voor een dag. Reserveren gaat via een online agenda. Klik hier voor de site met alle info. Mail bakfiets@klimaatstraat.be en dan neemt iemand van de Grote Frederik bakfietswerkgroep contact met je op.

CategoriesNiet gecategoriseerd