C

Cambio: al bijna 100 deelwagens in Leuven

Cambio is de grootste aanbieder van deelwagens in Vlaanderen. Het is een supergemakkelijk systeem, waarbij je via je smartphone de beschikbare auto’s ziet en meteen kan reserveren. Misschien kunnen we een Cambio standplaats in onze straat vragen?

Thuis is Cambio al jaren onze “tweede auto”. Die hebben we namelijk maar sporadisch nodig, en meestal last minute. Dan is Cambio heel handig. Op de website of de smartphone-app van Cambio geef je in wanneer je een auto nodig hebt (en welk type je verkiest), en je krijgt meteen te zien welke auto’s beschikbaar zijn in jouw buurt. Je betaalt per rit voor de afstand die je hebt afgelegd en de tijd die je de auto hebt gebruikt. Je kan met je lidkaart overal in Vlaanderen en Brussel een Cambio auto gebruiken. Zo gebeurt het dat ik met de trein naar Gent ga en vanaf het station met een Cambio mijn tocht verderzet.

Cambio-standplaatsen in Leuven-centrum en omgeving

Je opent de geregisteerde auto met jouw persoonlijke chipkaart, je neemt de sleutel uit het handschoenkastje en je bent vertrokken. Het is belangrijk om de auto op tijd terug te brengen, zodat de volgende gebruiker niet in de problemen komt. Ik reserveer altijd iets langer, omdat je je geld terugkrijgt voor de niet-gebruikte tijd. Elke maand krijg je een factuur met kost voor de afgelegde ritten. Volgens Cambio is het gebruik van een Cambio deelwagen goedkoper dan een eigen wagen zodra je minder dan 8.000 à 10.000 km per jaar aflegt. En je hebt geen parkeerzorgen meer…

CategoriesNiet gecategoriseerd