S

Samen bomen en planten kopen

Verschillende buren willen de straat graag verder vergroenen. Ook de stadstuinen bieden mogelijkheden om meer bomen of groen te planten. Maar hoe pakken we dit aan? Een idee is om samen bomen en planten aan te kopen. 

“Toch ontbreekt er iets. We hebben struiken en planten, maar geen boom die er toe doet.”

We wonen in een prachtig huis met een mooie tuin. De tuin is niet groot, maar het groen en het gras maken er een gezellige plek van. Toch ontbreekt er iets. We hebben struiken en planten, maar geen boom die er toe doet. We missen in de zomer dan ook vaak een plek in de schaduw, de koelte van het gebladerte. We kijken bovendien uit op de achtergevel van de buren in de Rapengang.  Niet echt een mooi zicht en de studenten van de huurwoning daar kijken zo ons huis binnen.  Alle reden dus om te overwegen om een mooie boom te planten met een brede kruin die verkoeling biedt in de zomer en ons mooie stadstuintje verder opwaardeert.  Met erover te praten blijkt dat er nog wel buren zijn die met dit idee rondlopen.  Waarom de koppen niet bij elkaar steken en samen gaan voor een gezamenlijke oplossing en aanpak? Blijkt bovendien dat je elk jaar een samenaankoop kan doen van bomen en planten via het aanbod van de stad Leuven

  • Bestellen: kan nog 31 oktober 2019 
  • Afhalen: 7 december 2019 tussen 8 en 14 uur | Magazijn groendienst, Willem Coosemansstraat 155, Kessel-Lo
www.behaagjetuin.be

CategoriesNiet gecategoriseerd
Tags