O

Onze straat is ons dorp

An Mulders (Canvas) toont het ‘burengevoel’ in de Frederik Lintsstraat in Leuven, waar buren elkaar beter leerden kennen en samen oplossingen zoeken voor stadsproblemen.

Inge en Jac wonen in Leuven in de Frederik Lintsstraat. Ze wonen echt niet ver van elkaar, maar toch kennen ze elkaar pas sinds het buurtfeest van enkele jaren geleden. Dat buurtfeest heeft niet alleen mensen dichter bij elkaar gebracht, het heeft ook geleid tot heel wat acties die het leven in de straat een stuk aangenamer hebben gemaakt. Zo hebben de buren er een “uitleendienst”: ze lenen aan/van elkaar dingen die je niet elke dag nodig hebt en die je niet echt wil/kan kopen.

Dat buurtfeest heeft niet alleen mensen dichter bij elkaar gebracht, het heeft ook geleid tot heel wat acties die het leven in de straat een stuk aangenamer hebben gemaakt.

Ze hebben ook samen een petanquebaan aangelegd. Maar het gaat Inge en Jac niet in de eerste plaats om wat ze allemaal realiseren met de buren, het gaat hen om het “buren-gevoel”, dat je elkaar leert kennen en dat je op elkaar beroep kan doen als het nodig is. Op die manier kunnen zij het lawaai, het stof, het drukke verkeer en al de andere nadelen van het leven in de stad makkelijk relativeren.

CategoriesGroen Huis