I

Interesse in autodelen ?

Samen met minder auto’s !

Wil je liever geen eigen auto (meer), maar heb je er toch soms één nodig? Staat jouw auto te vaak stil en wil je wat vaste kosten recupereren? Overweeg dan autodelen.

In onze straat hebben de meeste gezinnen een auto. Sommige gezinnen gebruiken hun auto eigenlijk niet zoveel meer. Die auto wordt dan stilaan een duur blok aan het been. 

De oplossing is eenvoudig: autodelen. We kunnen dat in onze straat zelf organiseren: sommige buren zijn bereid om hun auto uit te lenen, verschillende buren hebben interesse om een auto te gebruiken. Voordeel: je kent de mensen die je auto gebruiken persoonlijk. 

Wie een auto gebruikt, betaalt aan de eigenaar een vaste prijs per kilometer. Reserveren kan via een google kalender of in een whatsapp-groep. De meeste autoverzekeringen laten autodelen toe. Vooraf best wat afspraken maken, bij voorbeeld over tanken, franchise bij ongeval, boetes,…

Als je je auto deelt met buren, ken je de mensen die hem gebruiken. Dat is een geruststelling.

Interesse ?
Ben je geïnteresseerd om een gedeelde auto van een buur te gebruiken ? Overweeg je om je auto uit te lenen ? Stuur ons een mailtje. We nodigen jou uit voor een bijeenkomst. 

Je kan ook eenvoudig inschrijven bij Cambio: zij hebben tientallen auto’s klaarstaan in de binnenstad. Cozycar organiseert particulier autodelen op een grotere schaal.

CategoriesNiet gecategoriseerd