W

We hebben terug een bakfiets!

De nieuwe buurtbakfiets is gearriveerd! Geen Douze meer, maar een Lovens. Dank aan Johan, die hierover in gesprek ging met Moris, de nieuwe eigenaar van Cadans. Welkom in de straat, buurman Moris!

Woon je in de Frederik Lintsstraat en wil je de bakfiets reserveren? Dat doe je hier.

Wat ging vooraf

Zondagavond laat, 30 april, is de bakfiets van de Frederik Lintsstraat in vlammen opgegaan. Gelukkig kon een vlakbij geparkeerde auto net op tijd worden verplaatst en bleven woningen in de buurt gespaard, zodat de gevolgschade beperkt bleef (brandschade aan zitbank, boom, border). De bakfiets was een half uur ervoor nog voor een gewone rit gebruikt, waarbij niets abnormaals was opgemerkt. De fiets heeft volgens passanten vuur gevat aan de batterij. Die is met steekvlammen en ontploffingen opgebrand en heeft ook de polyester bak in brand gezet. De brandweer heeft bevestigd dat ze geen andere brandoorzaken heeft gevonden op het wrak.

Lees verder onder de beelden.

Ondertussen werd er contact opgenomen met de fietsenmaker zodat die op zijn beurt contact kan opnemen met de verdeler en het bedrijf. We wachten op een antwoord, wat we nog kunnen ondernemen met natuurlijk de vraag voor schadevergoeding. De batterij zelf werd in februari 2022 vervangen, dus die was recent, binnen garantie.

Bakfiets. Deze is voor jou.

And I feel so lost,
knowing I will lose you

Can’t let you go,
‘cause I just cannot miss you
I just cannot miss you

Through the wind, through the rain I’m going through everything
Through the storm, it can’t hold me back, ‘cause…
‘Cause you’re the only thing

CategoriesMobiliteit