S

Startschot moestuinseizoen

De Flintstuiniers gaven vorige maand het startschot van het moestuinseizoen. Ze hebben wintergroenten geoogst, compost verdeeld over de bedden, graspollen uit het bloembed verwijderd, aardbeien gefatsoeneerd, aardappels geplant, lekkers gezaaid (zomerworteltjes, rode bietjes, radijsjes, doperwtjes, komkommerkruid, …). Verschillende buren trekken intussen plantjes groot in hun serres. Nog even wachten op sneeuwvrije tijden! 

De kerngroep werkte intussen een nieuw reglement uit voor de oogst. Dit jaar wordt gewerkt met een jaarbijdrage van 20 euro (per gezin). Enige bedoeling is de gemaakte kosten te recupereren. In ruil kan je nu en dan meegenieten van wat er in onze Flintstuin te oogsten valt – dat duiden we aan met groene vlagjes. Hopelijk verlaagt dit systeem de drempel te verlagen om daadwerkelijk iets te oogsten, ook voor wie geen “actieve” moestuinier is.

Wil je graag deelnemen? Laat dat ten laatste 30 april weten aan Isabelle (isabelle.penne@skynet.be), schrijf 20 euro over op de rekening van de Werkgroep Frederik Lintsstraat (BE22 9730 0548 1847) en vermeld in de mededeling je naam en “buurtmoestuin 2022”.

CategoriesNiet gecategoriseerd