W

Werking Flintstuinierders

De kerngroep werkte een nieuw reglement uit voor de oogst. Dit jaar wordt gewerkt met een jaarbijdrage van 20 euro (per gezin). Enige bedoeling is de gemaakte kosten te recupereren. In ruil kan je nu en dan meegenieten van wat er in onze Flintstuin te oogsten valt – dat duiden we aan met groene vlagjes. Hopelijk verlaagt dit systeem de drempel te verlagen om daadwerkelijk iets te oogsten, ook voor wie geen “actieve” moestuinier is.

Wil je graag deelnemen? Laat dat weten aan Isabelle (isabelle.penne@skynet.be), schrijf 20 euro over op de rekening van de Werkgroep Frederik Lintsstraat (BE22 9730 0548 1847) en vermeld in de mededeling je naam en “buurtmoestuin 2022”. Katleen voegt je dan toe aan de whatsappgroep van Flintsuiniers

Zo ziet de Flintsmoestuin er begin augustus uit. Weelderig groeiend. Via de whatsappgroep houden de flintstuinierders elkaar op de hoogte van de werkzaamheden en spreken ze af om samen te werken in de tuin. Een sensor monitort de grondvochtingheid.

Zo gaven de Flintstuinierders in het voorjaar het startschot van het moestuinseizoen. Ze oogstten wintergroenten , verdeelden compost over de bedden, verwijderden graspollen uit het bloembed, fatsoeneerden aardbeien, plantten aardappels, zaaiden lekkers  (zomerworteltjes, rode bietjes, radijsjes, doperwtjes, komkommerkruid, …). Verschillende buren trokken intussen plantjes groot in hun serres, in afwachting van sneeuwvrije tijden! 

CategoriesNiet gecategoriseerd