K

Kom op voor je wijk

‘Kom op voor je wijk’ blaast 20 kaarsjes uit en dat viert Stad Leuven met vier gespreksavonden over de thema’s klimaatvriendelijke wijken, circulaire buurten, zorgen voor elkaar en inclusief samenleven. Telkens belicht een gastspreker het thema en is er uitleg over enkele inspirerende projecten die daarmee te maken hebben.

De eerste sessie – over klimaatvriendelijke wijken – vond plaats op 15 maart in het Radiohuis. Hoe maken we onze straten en pleinen klaar voor de klimaatverandering? Op die vraag formuleerden wij in 2019 een vraag met ons Klimaatstraatproject, vandaar dat we uitgenodigd waren om daar toelichting over te geven.

In het eerste gedeelte van de avond gaf eco-comedian Steven Vromman zijn kijk op de consequenties van klimaatverandering voor het leven in de stad en lijstte hij tips over de aanpak op. Steven verwierf enkele jaren geleden bekendheid met het programma Low Impact Man op de Vlaamse publieke omroep Canvas.

In het tweede gedeelte konden we schitteren met ons klimaatstraatproject. Eerst werd de uitgebreide film van het project getoond. Daarna kon Hilde als vertegenwoordiger van de straat het project voorstellen. Walter Op de Beeck, coördinator van Kom op voor je wijk, was er ook bij. Xavier Taveirne modereerde het gesprek. We kwamen er goed uit!

De lange versie
De korte versie
CategoriesGroen