Zou je willen deelnemen aan een bevraging over CLT? Neen, niet het Centrum voor Levende talen, maar over Community Land Trust. Dat is een nieuw woonmodel dat woningen goedkoper kan aanbieden doordat ze de grond en de woning van elkaar scheiden. Je kan eigenaar worden van de woning, maar niet van de grond. Deze blijft altijd in eigendom van de organisatie. Zoals je misschien al gelezen hebt, plant Leuven zulke woningen (link naar artikel). 

De vraag om een vragenlijst in te vullen komt van Linde Smits, die Stedenbouw en Ruimtelijke Planning studeert aan de VUB (Vrije Universiteit Brussel). Met steun van de Stad Leuven en haar autonoom gemeentebedrijf stadsontwikkeling (AGSL) wil ze graag nagaan of er interesse is in dit woonmodel, en in welke aspecten dan vooral. Deze informatie kan mogelijkerwijs een belangrijke bijdrage leveren aan de op te richten Community Land Trust in Leuven.

Het invullen duurt zo’n 15 minuten en het is bedoeld voor alle Leuvenaars. Hier is de link naar de bevraging. Graag invullen voor eind september. Danke!

CategoriesGroen Huis