T

Tien kleine geveltuinen

Misschien zagen jullie het al … onze straat is sinds kort tien geveltuintjes rijker! We plantten 2x Blauwe Regen, 2x Chocoladewingerd, 1 Passiebloem, 2 witte klimrozen, 2x Clematis en 1 Kamperfoelie. Een feest voor bijen en andere insecten én een feest voor het oog!

Ondertussen kreeg de Blauwe Regen ook de nodige muurbevestiging. Ook voor de andere planten komen we binnen enkele weken even langs om de planten langs de gevel te leiden.

Het was een fijne samenwerking waardoor we op één voormiddag alle tegels uit de grond haalden, steengruis en zavelgrond uitgroeven, verse aarde aanvulden en de planten ‘plantten’. Dat alles gebeurde in Corona-stijl met de nodige afstand, door de taken te verdelen en als een treintje met meerdere wagonnetjes te werken.

Dankjewel aan trekker Katleen, de ‘lokomotief’, die de buren enthousiasmeerde, veel opzoekwerk deed over de types van gevelplanten, de aanvragen bij de Stad coördineerde en de planten ook ging kopen. Aan Johan, die het zware werk deed van het uitbreken van stabilisé onder sommige stenen en die het bevestigingswerk uit handen neemt waar velen tegenop zien. Aan alle enthousiaste helpers, de nodige ‘wagonnetjes’. En speciale dank aan Colette voor de lekkere pannenkoeken.

Heel wat buren wilden graag een geveltuin, maar keken wat op tegen het werk. Nog maar eens het bewijs dat je samen veel werk aan kan, met een mooi resultaat voor de hele straat.

Heb je de geveltuinactie gemist, maar wil je toch ook nog een geveltuintje overwegen? Neem dan even contact op met Katleen. Hier staat hoe het in zijn werk gaat. Je kan intussen inspiratie opdoen bij de nu gekozen planten en leren uit de ervaringen met het onderhoud.

CategoriesGroen