G

Groepsaankoop zonnepanelen

Toen we ons huis kochten in 2000, wilden we graag zonnepanelen installeren. In die tijd stond de techniek nog niet zo op punt en was het ook nog heel duur. Het bleef toen bij het voorzien van een aansluiting. Tien jaar later, toen zonnepanelen door de overheid gepromoot en gesubsidieerd werden, hadden we het te druk om hiermee bezig te zijn en lieten we de boot voorbij varen. 

Nog eens 10 jaar later is het misschien wel zo ver en zetten we samen met een groepje buren de stap. Eens gaan kijken en luisteren bij buren die al een installatie hebben, samen uitvlooien welke techniek meest aangewezen is en welke aanbieder de beste, wat procentjes afpingelen voor een groepsaankoop, … het zou het aankoopproces beter en aangenamer maken. 

Klimaatvriendelijk wonen stond samen met mobiliteit op nummer 1 als reden om in te stappen in het project van de klimaatstraat. Een buurtproject over zonnepanelen zou alvast een mooie realisatie zijn. Uit de enquête blijkt dat er al meer dan 100 zonnepanelen zijn in de straat. Op naar de 200!

Hilde

CategoriesHuis