Een slim huis opbouwen: een nuttige investering?

Wij zijn een huishouden van vier: 2 volwassenen en 2 tieners waar ‘lichten uit als je de kamer verlaat’ niet altijd even efficiënt werkt. Daarom zijn we enkele maanden geleden gestart met ons huis ‘slimmer’ te maken. Slimme lampen gecombineerd met motion detectors.

“Lichten uit als je de kamer verlaat”, dat hoor je niet meer in ons gezin.
HANS

Intussen hebben we motion detectors in de inkomhall, de keuken en de kelder, en hebben we nagenoeg alle lampen in huis vervangen door slimme lampen. De meeste lampen zijn zodanig geprogrammeerd dat ze vanzelf uitgaan wanneer er geen beweging in de kamer is gedurende 10 minuten. Lampen branden dus enkel nog als er iemand in de kamer is. ‘Lichten uit als je de kamer verlaat’ hoor je dus niet meer in ons gezin☺.

Of we onze investering al terugverdiend hebben? Daarvoor is het te vroeg. Ons electriciteitsverbruik is in elk geval al meerdere percenten gedaald dit jaar.

Hans

CategoriesNiet gecategoriseerd