E

Een elektrische bakfiets? Niets voor mij! Of toch?

Ik zag ze al vaker in het straatbeeld. Elk jaar meer en meer. Vooral jonge gezinnen met kinderen, niets voor mij dacht ik meteen. Ik vulde op de straatenquete dan ook in dat ik geen interesse had tot… ik op de het straatfeest de verschillende electrische fietsen uitprobeerde. Of hoe mijn mening plotsklaps veranderde.

Op het straatfeest eind augustus liet ik me verleiden om toch eens op de fiets te kruipen.
CATHERINE

Ook altijd het idee gehad dat een elektrische bakfiets niets voor jou was? Dan kan ik je alleen maar aanraden er eens een aantal uit te testen. Ik was er eigenlijk van overtuigd dat bakfietsen enkel voor jonge ouders was weggelegd. Ik op een bakfiets? Neen, niets voor mij. Op het straatfeest eind augustus liet ik me verleiden om toch eens op de fiets te kruipen. In het begin wat onwennig, vooral omdat zo’n fiets toch een groot gevaarte is en wat meer kilo’s weegt dan mijn stadsfiets. Maar al gauw was ik ermee vertrokken en eenmaal je de fiets een beetje kent rijd je gezwind door de straat. Opmerkelijk makkelijk, opmerkelijk vlot en opmerkelijk leuk zelfs, want geef toe gezwind afstanden doen, boodschappen doen, heuvels oprijden zonder te zweten wie wil dat niet? Je moet even wennen, vergelijk het met een huurauto waar je toch ook even de wagen moet leren kennen, maar eenmaal vertrokken rijd het ontzettend vlot. Ik heb mijn mening dus alvast herzien. Nog geen bakfiets uitgetest? Zeker eens proberen!

CategoriesMobiliteit