A

Autodelen met de buren?

Staat jouw auto ook zo veel ongebruikt geparkeerd? Vind je de kost van je wagen toch wat veel voor het beperkte gebruik van je voertuig? 

Stad Leuven promoot daarom actief autodelen. Naast de commerciële organisaties Cambio en Partago bestaan er ook een aantal particuliere vormen van autodelen. Het principe van particulier autodelen is deelname in de kosten van het gebruik van een wagen, niet in winst maken.  

Hierbij kan je kiezen tussen aansluiten bij een organisatie zoals Cozywheels en of zelf een contract opstellen en afsluiten. Aansluiten bij Cozywheels of Degage ontlast je van administratie en verzekering, maar je verliest ook wat controle over je eigen wagen (meer bij Degage). Wanneer je zelf een contract aangaat met buren of andere autodelers behoud je de meeste controle (je kan zelf de voorwaarden opstellen) maar dit vraagt wat meer persoonlijke organisatie en administratie. 

Meer info over autodelen is terug te vinden op volgende sites: 
Stad Leuven AutodelenCozywheelsDégage

Wij doen als buurtcomité graag een oproep. Zijn er buren die interesse hebben in autodelen? We kunnen er samen eens over praten op ons straatfeest of je kan je ook aanmelden bij de buurman van nr. 46, Marc Vanderveken (marc_vanderveken@hotmail.com). Bij voldoende interesse organiseren we later een info- en besprekingsmoment. CategoriesMobiliteit