Wist je dat er in Groot Leuven op dit moment 49 boekentillen staan? Hoog tijd dat de Flintsbuurt haar eigen kleine gratis bibliotheekje opent, dachten we. Sinds juli 2021 kan je terecht aan het grasveld tegenover nr. 46/48 om je literaire kennis bij te spijkeren of door te geven. Marie-Thérèse Baerten zorgde er – met heel wat mailtjes en veel geduld – voor dat deze 50e Leuvense (Flints)boekentil er kwam. De blanke boekentil werd door Marina Hugaerts beschilderd. Voor het ontwerp en de overzetting gebruikte ze het logo van onze klimaatstraat met enigszins andere kleuren. Knap werk!

Een boekentil is een kast waar iedereen gratis een boek kan uitnemen, nadien kan terug plaatsen of vervangen door een ander boek. De stad stimuleert buurten al geruime tijd om dergelijke bibliotheekjes te plaatsen. Niet alleen nuttig voor de invulling van je vrije tijd, maar ook duurzaam. Boeken worden immers vaak een keer gelezen en belanden dan in de boekenrek. Door het doorgeefsysteem van de boekentil krijgen boeken meerdere levens. En je kan je laten verrassen door de suggesties die je buren achterlaten. Een win-winsituatie voor iedereen.

Het spreekt voor zich dat er enige discipline nodig is. We spreken daarom af dat wie een boek neemt er ook eentje terug plaatst. Dat mag natuurlijk terug het boek zijn dat je net gelezen hebt. Verder is het niet de bedoeling om er een papierbak van te maken. Probeer je buren te verrassen met leesmateriaal dat je zelf ook de moeite vindt. De stad voorziet trouwens een startpakket.

Ben je ook benieuwd naar tips en suggesties? Mensen die graag een recensie plaatsen, kunnen suggesties doen bij het boekentilcomité [boekentil@klimaatstraat.be]. We voorzien een rubriek op de website waar je jouw aanraders in de kijker kan zetten. Veel leesplezier!

CategoriesNiet gecategoriseerd