B

Buren gebruiken Cozycar!

Wij hebben nu 1 jaar ervaring met het delen van onze auto via het systeem van cozycar.

We gebruiken het reservatiesysteem van cozycar samen met de buren om de auto te reserveren.  Dit werkt zeer goed.  Je krijgt als eigenaar een mail als iemand je auto wil gebruiken. Wij hebben gekozen om elke reservatie te bevestigen zodat we zeker weten wie onze auto wanneer gebruikt. 

Voor de auto hebben we een omnium verzekering genomen met pechverhelping zodat er geen zorgen zijn voor de gebruikers.  We gebruiken ook het contract van cozycar zelf.  Vorig jaar kon je als Leuvenaar gratis lid worden van cozycar voor 1 jaar, dit jaar is het 10 euro per jaar.  Het reservatiesysteem laat ook toe om de gereden kilometers in te vullen en het systeem van cozycar berekent zelf de kost van de auto. 

Wij maken nog zelf een berekening gezien wij de kost per kilometer van de auto verlagen als iemand meer dan 100 km rijdt.  De bedoeling van te werken met cozycar is dat de gebruikers de kosten delen van de auto en dat de eigenaar hier geen winst mag opmaken. We hebben ook nog een ritboekje dat in de auto zelf ligt, waar de gebruiker ook de kilometers en opmerkingen in verband met de auto kan opschrijven. 

De Stad Leuven geeft een bewonerskaart voor de deelauto op voorwaarde dat er minstens 4 gebruikers zijn, waarvan 3 in Leuven wonen.  Dit is meegenomen en maakt het handig voor de buren gezien onze auto in de Frederik Lintsstraat staat.

Na 1 jaar ervaring denken wij dat we een juiste beslissing genomen hebben om van onze auto een deelauto te maken.  Vanaf 1 maart hebben wij nog plaats voor een extra buur die lid kan worden van onze deelautogroep bij cozycar !

Ann en Jos

je kan Ann en Jos bereiken via johan@klimaatstraat.be

CategoriesNiet gecategoriseerd