Na de raamportretten nu ook raamtekeningen in onze straat. Muriel kwam langs voor wat ze ‘quarantekeningen’ noemen. Aan het einde van de quarantaine, dat wel, maar ze geven dan ook een beetje de blijdschap weer dat we weer uit ons kot mogen.

Quarantekeningen zijn er in de quarantaineperiode in het hele land gemaakt. Kijk hier maar eens welke pareltjes erbij zijn. Kunstenaars brachten op die manier positiviteit en kregen de expositieruimte die ze op andere plaatsen moesten missen.

Stilaan komt er dus een einde aan de quarantaine. Corona bracht in verschillende gezinnen zorgen en verdriet, maar zorgde ook voor nog meer verbinding in de buurt. De handige buurthulpgroep, het dagelijkse applaus voor de zorgverleners, het genereuze aanbod van mondmaskers, de vele beren voor berenjacht, de tien nieuwe geveltuintjes, de mooie raamportretten als herinnering, de vele fijne stoepgesprekken, het ‘zingen’ op de dag van de buren, de extra leden van de deelbakfietsgroep, het onderling uitwisselen over zonnepanelen, de goed gelezen straatnieuwsbrieven … en nu ook de kleurrijke quarantekeningen en de cakes van onze nieuwe Italiaanse buurvrouw. Dank jullie wel allemaal!

CategoriesNiet gecategoriseerd