F

Flints-raamportretten

Fotografe Natasja Duhayon strekt dagelijks met haar kinderen de coronabenen en neemt haar fototoestel mee op pad. Op zondag 12 april wandelde ze door onze straat. Enkele buren kwamen op hun paasbest voor de lens.

De raamportretten moesten coronaproof zijn: je kon kiezen of je op het gelijkvloers achter het venster plaatsnam of op de eerste verdieping uit het raam keek. Kijk eens wat een pareltjes dat opleverde! Stuk voor stuk tijdsdocumenten die ons later aan deze uitzonderlijke periode doen terugdenken!

Vier kinderen én een viervoeter, wat een gevulde foto! Johan heeft als stedebouwkundige al een grote rol gespeeld in het uitzicht van de straat, met de plannen voor het ronde punt en de weeshuissite. Hij was inspirator voor het klimaatproject en ook pleitbezorger voor de elektrische bakfiets, waarvoor hij de aanbesteding uitvoerde. Katleen trekt de geveltuinbrigade en zorgt voor buren vanuit de hulpgroep.
Ook bij Ver Elst was iedereen thuis, ook zoon Wolf (met pet) die podcasts maakte voor verschillende buren. Pieter is de vormgever van de buurt, van zijn hand zijn de altijd prachtige posters. Hij ontwierp ook de knappe klimaatwebsite en het format van de e-nieuwsbrief. Dank je wel Natalie, om de boel draaiend te houden terwijl Pieter voor ons aan zijn laptop zit.
Bert en Rolande zijn al van bij het begin bij het buurtcomité. Bert weet alles over de geschiedenis van de straat en de gebouwen van toen en nu. Het boekje over de Frederik Lintsstraat in de reeks van Straathistories is vooral zijn ding. Rolande werkt ijverig mee aan het buurtfeest.
Karl was ook bij het buurtcomité vanaf het eerste uur. Hij is elke avond trouw op post voor het applaus voor de zorghelden, niet in het minst met de eigen dochter-arts in gedachten. Hilde schrijft artikels voor de website en stelt de e-nieuwsbrief op. Samen met Katleen startte ze de hulpgroep op.
Mooi toch, met die reflectie van de vroegere kerk? Steven is een van de trekkers van de buurt. Door zijn goede contacten bij de stad zijn we altijd goed op de hoogte van wat er mogelijk is. Goede communicator, die de mailgroep van de buurt beheert. Altijd in voor nieuwe plannen en klaar om te helpen realiseren.
Als onze straat een burgemeester zou hebben, zou het Jac zijn. Met zijn diplomatieke vaardigheden en hart voor de buurt heeft hij alle stappen helpen zetten, van bij het prille begin. Zijn volgende doel is de buurtmoestuin goedgekeurd en bloeiend krijgen. Marie-Thérèse zorgt altijd mee voor gezelligheid en voorziet de buurt nu van mondmaskers.

Fotograaf gemist? Beetje jaloers? Als je ook een raamportret wil, laat dan horen op corona@klimaatstraat.be en we maken zelf een portretje. Veel buren die ook hun steentje bijdragen zijn nog niet vernoemd!

Terwijl Natasja in actie was, kwam toevallig ook een documentairemaker onze straat in gewandeld. Hij filmde de fotografe, en daar maakte ik dan weer een foto van, mega meta 🙂

Hilde

PS: hier het volledige album van Natasja

CategoriesNiet gecategoriseerd